.

2012-03-31 @ 12:06:34
igår åkte jag in till stan och satt på en uteservering trots regnet och kylan med josefin ida och jennifer. det var så himla bra gosigt osv. nu dricker jag massa kaffe och apelsinjuice och taggar grillmiddag med mina finistjejer alina och olivia.

fredag

2012-03-30 @ 18:37:53

jag har röda inåtgående märken i handleden från den rosa plastpåsen som hänger. jag suktar efter en eller två koppar kaffe och att titta ut mot regnet som varannan femte minut smattrar på fönstret och lämnar en blurrig utsikt efter sig.
lägger märke till byggnader och vägar jag aldrig sett förut från bussens grönblåa sitsar. lägger märke till allt fint trots det gråa vädret. och gläds av min egen lycka.
jag blir fortfarande trött och går med huvudvärk i skolans kala korridårer. jag klagar. jag vill ibland bara dö av tristess. men det är väl inte mer än mänskligt. det lyfter allt som är bra och allt blir ändå så mycket lättare. jag tyngs inte av det på samma sätt. jag kommer snabbare upp på ytan igen än för bara en eller två månader sedan när jag mest hela tiden såg svart.
det är så himla skönt att skriva av sig här. och att jag vet att det finns några som ändå läser. och några som känner exakt likadant. och att jag har så dödligt bra vänner


spegelbilder, stränder och gott

2012-03-29 @ 18:56:24
hann äta frukost en morgon och gjorde smoothie. lite skor och påsar osv
kollade upp vår lägenhet i nice på googlemaps(fönstret till höger var vårt rum). var ute en solig dag själv i stan
pappa var känslig. och vi åt god efterrätt på släktmiddag
när jag cyklade iväg på vårbrunch i prickig kjol. detta var efter vi hade börjat äta
då satt vi ute och blev lite solkyssta. morgonen därpå gjorde jag en kiwismoothie
wendy gick åt ett annat håll på vår promenad. läste den där franskaboken
favoritfrukt och dansande vänner
ombre x2
nice
kom hem till våffeldagen och räknade fräknar
en morgon såg det (verkligen inte) ut såhär. fina ida i rött läppstift
imorse åt jag godaste blåbärsfrukosten. och idag köpte jag en silvrig långärmad tröja och gick på all möjlig secondhand

jag ska ska ska bo i frankrike

2012-03-29 @ 16:38:52

mitt humör är som dagens väder. extremt varierande. men jag kan nog inte minnas senast jag var glad och energirik så ofta och så länge som nu. det är nog solen. d-vitaminen. jag är inte gjord för att bo i sverige med vinter.
idag har vi pratat utlandsresor, efter studenten och framtid. jag ska börja jobba så snabbt som möjligt nu. spara pengar och efter vi gått ut bo i frankrike i ett år ungefär. jag vill verkligen det. åh ska skriva upp framtidsplaner och drömmar när jag kommer hem. alltså. så taggad på skolfria dagar och lite liv typ.


onsdagsregn

2012-03-28 @ 20:18:29

har intensivt börjat lyssna på texter i låtar. ibland känns det som att bara passar in på mitt liv oavsett vad jag lyssnar på. vet inte, men det är trevligt.
idag har jag känt en svag doft av sommarregn. och blivit blöt i stan och köpt kläder. pluggade och fikade hos harriet.
ikväll ska jag läsa på franska, fylla mitt gråa rum med tända vaniljljus och dricka te. åh det blir perfekt


.

2012-03-27 @ 18:47:42
vill ha en bra kamera. en jordglob. låga svarta docs(ok har sagt detta forvever nu. och jag ska.). bara lyckas lite. kanske bli lite kär. få lite fler fräknar. några vardagspussar. allt känns så mycket, något och någon. som jag behöver. menmen. har varit så överglad idag så jag antar att allt gick ur mig nu. aja

.

2012-03-26 @ 22:55:34

borde egentligen ha läst 567 sidor olika ämnen och olika språk idag. tanken på de kommande minusgraderna ger mig redan gåshud. och jag vill verkligen inte sova.
jag har inte gjort någonting idag. sen fortsatte jag göra ingenting i mammas armar.
vill nog egentligen mest av allt vara lite berusad. titta på stjärnorna. och måla om nätterna. vakna av solljuset och värmen. dra mig i sängen. och dricka en enorm kopp kaffe om mornarna. ta långa promenader och kanske bada om förmiddagarna. äta avokado och grapefrukt och jordgubbar och kaffe igen. göra mest ingenting om eftermiddagarna. och bara vara på kvällarna. vill ha någon som pekar ut olika mönster i stjärnhimlen. någon som promenerar med fingrarna på min mage där solen nått genom gardinspringan. någon som äter andra halvan av mina frukter. någon som bara vill vara om kvällarna. någon någon någon


franrikenostalgiar redan

2012-03-26 @ 16:18:35
ca enda dagen jag vill ha mjölk i kaffet så finns det ingen mjölk. har haft mitt standard linne på mig idag. för typ femte gången på en vecka. funderar på att färga färgningen lite ljusare och högre.. och funderar även på lite kära investeringar så som jordglob och låga docs.
sitter redan och nostalgiar frankrike. med låtar och bilder. och appropå bilder från franrike. dom är så jävla fula det enda acceptabla finns på facebook och instagram. så häng där! det kanske kommer bilder, aja

måndag

2012-03-26 @ 08:07:04

känner att jag plötsligt gick från 100 till 0. jag har ångest och vill helst ligga kvar i sängen och dricka kaffe hela dagen


bienvenue en suède

2012-03-25 @ 16:29:18
de sista timmarna satt vi på stranden och tittade ut över oceanblåa havet. sittandes på släta stenar som vi kastade macka med. tittade på, pekade och skrattade. njöt av den sista franska luften och de varma vindarna som lätt svepte förbi.
en liten lista på vad vi har gjort(ätit/druckit)
- druckit tonvis med kaffe
- suttit på stranden
- tagit strandpromenad
- tagit av oss plagg efter plagg
- ätit pain au chocolat
- ätit jordgubbar
- köpt macarons
- slängt halva våra matlådor bestående av brun banan leverpastejsmacka och äppelpuré
- pardon:at och merci:at
- tagit buss längs en kringelikrokväg till ez och till monaco
- åkt tåg längs vattnet till antibes
- ätit ute fyra av sex kvällar
- dansat till franskt liveband
- varje dag gåt förbi grönsaks- och fruktmarknader
- druckit vin för femtio kronor i en trappa på stranden
- ätit glass
- efter några dagar gjort en bucketlist över vad vi skulle göra där. och kunde nästan bocka av allt
- kollat på fotboll och druckit öl
- varit turistiga och allmänt svenska
- gått till fots nästan överallt
- varit på parfymeri/ muséer/ akvarium
- blivit stammisar på vår närmaste affär för att köpa chips
- ätit chips och rökt på världens bästa chipsochrökbänk
- fått fler fräknar (nästan utöver kinderna)
- varje kväll (kanske extra utkvällarna) gått och lagt oss och älskat livet
(kul att några har hängt kvar här i en vecka hihi)

nice med nice

2012-03-19 @ 17:36:15

har en halvtimmes internet och tar mig denna bloggchans. det är så himla nice i nice och vi går runt i tshirt och njuter av sol och fantastisk värme. glömde min kamera hemma är sämst osv. (tillägger att min "ombre" är högre upp än på bilden. men aja) hejdå från palmer och klarblått vatten


ombre

2012-03-18 @ 00:22:37
taskig bild men här är mitt hår. jag har blivit med ombre och nu är det typ fyra timmar kvar tills jag åker. eller något. aja. tagga franrike och glänsa i min ombre (skugga på franska, hehe)

.

2012-03-17 @ 21:46:29

okej då var det bara timmar nu. sex timmar och fyrtio minuter. har dansat och lagat mat med alina och nu ska vi färga mitt hår med olivia också. jag packar utan att egentligen fylla väskan. men kommer väl antagligen ändå inte sova inatt. kan inte förstå att vi åker. alltså!!!!!!!!
och bra partykväll igår. hoho


fredag

2012-03-16 @ 06:52:49

jag ska försöka slita min kropp ur sängen. det enda som lockar(?) härifrån är en kopp kaffe.
ska dricka kaffe och ha en franska lektion. är fett taggad på livet


453

2012-03-15 @ 21:04:46
jag och mina bildvänner kom in på moderna för några dagar sedan. i alla olika former. foto, lera och målningar. på lördag klockan två ska vi mingla på modernas vernisage. och efter det ska jag hem och packa och sedan kommer alina så ska vi färga mitt hår. sedan är det bara timmar. några få timmar med miljoner fjärilar i magen. även om det är men skolan, och det bara är en vecka, så ska det bara bli så fantastiskt skönt att komma bort.
imorgon har jag en lektion sen ska jag träna. kanske påbörja min packning. och sedan blir det party.
mmm så himla bra helg detta kommer bli, och hela nästa vecka.

onsdag

2012-03-14 @ 21:05:35
har ätit hemgjord blåbärsglass och popcorn för det är lillördag. jag sitter och kämpar in i det sista med en powerpoint. strukturen och innehållet. ingenting funkar och jag orkar inte sitta en sekund till. men jag är inte klar och det måste bli klart.
vill bara att att torsdagen ska vara över så jag kan koppla av. aja

jesusposen

2012-03-13 @ 17:00:11
dricker hejdlöst mycket kaffe. vill egentligen bara sätta mig och rita men har såmycketplugg. menmen. jag gör allt för att inte plugga. nu tänkar jag över hur högt upp jag vill ha min ombre. och därför testade jag lite. hahah det är seriöst det fulaste någonsin. och vet ej något om hur min jesuspose uppstod. hehe
måste bara tillägga att jag blir helt tagen av denna musik. vissa låtar blir väldigt mycket filmmusik men vissa är bara så underbara. så sitter och skakar på min stol pga vibrationerna från högtalaren. heh

taggar

2012-03-12 @ 19:55:41
- att färga ombre innan nice
- ta en kaffe i solen i nice (vore typiskt om det inte blir bra väder bara för det)
- att få fler fräknar på näsan (fick några i helgen!!!!!)
- spara ut mitt hår
- hitta perfekta sommarplagg
- fynda på loppisar
- gå på torra ogrusiga vägar
- knappt behöva kläder
- sommar
- sommarlov
- festival
- fylla 18 (294 dagar)

det är fortfarande ljust. och klockan är sex

2012-03-12 @ 17:57:00
alltså. våren. är. här. och. hela. denna. dag. har. varit. så. varm. och. skön. vi satt ute i varsin filt med smoothie och mackor. jag harriet filippa och hanna. vi filmade säkert i timmar. den där himla engelskanyheterkonyblabla.
aja. nu ska jag plugga och äta pastapesto. hejdå
hehehehhe ser vindögd och mongo ut menmen

vårsöndag

2012-03-11 @ 21:47:37

okej bara dör massor. om sju dagar ligger jag i en fransk säng i en fransk lägenhet. jag kan inte vara mer taggad!!!!!!!!!!!
och idag har jag haft en sådan himla himla fin dag. jag cyklade i prickig kjol till alina dit också olivia kom tio minuter senare. vi åt en så god vårbrunch så jag har varit mätt hela dagen. vi spelade resan och kortspel. vi satt ute i filtar i sloen på en trappa och drack kaffe och så. så cyklade jag hem x antal timmar senare och for iväg och hängde i gymmet med haggi. hoho så bra dag!!!!!!!!


nice nice nice

2012-03-10 @ 15:26:00
min extrema extas och mitt lyckorus. jag slog upp 9, rue Miollis till 3, rue Pierre Dévoluy. från vår lilla ljusa lägenhet på hörnet med fransk balkong till vår skola tar det sjutton minuter att gå. vi kan alltså gå till skolan varje dag och njuta av de tio mer graderna än hemma i sverige längs gatorna i nice. på eftermiddagarna går vi på museer och kanske tar en café au lait på ett hörn och låter fräknarna lägga sig fler och fler på våra näsryggar. idag är det femton grader och strålande sol i nice. nästa vecka kommer gå så snabbt. och rätt var det är befinner vi oss på arlanda innan solen ens gått upp. med magarna fulla av fjärilar och väskan full med vårkläder. alltså åh.

.

2012-03-08 @ 19:41:27
månen ligger orange bakom en tunnt moln och gömd bakom träden jag bara ser siluetten av. har hela dagen kämpat med att hålla tunga ögonlock öppna och hungern de sista lektionerna. ikväll ska jag dricka te, titta på halv åtta hos mig och typ sova direkt.
någon kväll sedan när jag hade gjort om lite. och imorse när jag var allmänt röd men åt god frukost

kall onsdag

2012-03-07 @ 18:36:31
är inne på min tredje kopp kaffe. trots värmen från drycken och den ljusblå fleecefilten skakar jag av kyla. jag tittar på dåliga serier och har hittat en sida som man kan hitta massa fina kläder. tyckte den sidan var lite rolig. aja.
kommer dö om jag blir sjuk(fysiskt) nu med tanke på att jag börjar må så mycket bättre(psykiskt). får hälla i mig te och stanna under min filt. hehe, ändå gos

tisdag

2012-03-06 @ 19:49:35
igårkväll satte sig mamma och kollade priser och datum och destinationer. jag och mamma kanske ska resa någon gång mellan påsk och sommarlov. eller hon kollade på det. och jag drog själv slutsatsen att vi ska det.
idag har jag blivit så klädinspirerad, att görainspirerad, att sy, att säga, att våga, att inreda, att köpa osv. jag har skrivit en lång lista på saker. så jag behöver nu ett jobb. känns så dumt att gå runt med en dyr plånbok som det inte finns en krona i. tomma kort men som fått ligga kvar och skavas av i hörnen
aja. man kan uppenbarligen inte få allt
chillar i kort hår och sidbena

gillar vintagefoto appen. den är gosig

2012-03-05 @ 20:23:52
jag gör allt för att inte se ledsen ut. för att folk inte ska fortsätta se mig som ledsen. och det känns bättre, det gör faktiskt det. jag behöver bara mina vänner och solsken som kan hjälpa mig. jo. det här ska bli bra igen. måste bara ta tag i mitt gråa liv ordentligt

lov lov lov

2012-03-04 @ 19:33:13
det här våriga lovet har jag
- druckit vin och dansat
- vaknat till skolsken(nästan varje morgon)
- ätit frukost ute
- burit solglasögon
- gått på bio
- sovit över hos vänner
- stannat upp på en grusväg för att kolla på stjärnorna
- gråtit glädjetårar och sorgtårar
- ätit supermycket onyttigt
- köpt fina saker
- flanerat i stan
- sett hala blöta trottoarer förvandlas till torra grusiga
- läst ett och annat fint blogg inlägg hos mina favoriter
- drömt om sommaren
- lyssnat på min lista. som innehåller mina bästa favoritartister/band osv
- badat
- druckit litervis med kaffe

.

2012-03-04 @ 18:16:05

dans på altanen. hhehhe

.

2012-03-04 @ 17:20:37

har trampat lera på gärdet med hela familjen i dagens fina men lite kyligare väder. haltade mig till harriet en snabbis som stod i underkläder och bakade vaniljbullar. sen sparkade jag grus på götgatan och i slussen och köpte en ny goströja. nöjd med tillvaron trots att skola bara är några timmar iväg. men det är vår, det får mig att leva lite, hoho

 


born to die

2012-03-03 @ 16:58:00
försöker fokusera på mitt febrila tuggande av mitt eukalyptustuggummi för att förtränga det onda i min vänstra fot. mitt hår luktar klor och vind och är inte alls rakt trots måndagens behandling. varje steg är en drift och folk passerar oroade på östermalms perrong. 
trots min fotincident var det en bra kväll igår! nu ska jag bara dö och lägga en fryst wokpåse på min fot. vill bara filmgosa ikväll. åh, kom hit alla. hehe skojja. eller så vill jag sitta och rita på en balkong under massa filtar och gosa med någon. men ja nej okej. glad lördag

fredag

2012-03-02 @ 15:46:58
igår kväll gav jag mig iväg i en några grader kyligare kväll. behövde bara komma bort och på tre röda satt jag på bussen påväg till harriet. vi tog en liten promenad och köpte chips. gosade osv.
det är bara tre dagar kvar nu men är ändå nöjd med tillvaron. alltså vädret. så himla fina dagar. och inte allt för kalla kvällar. det är underbart och ikväll ska vi jacuzzikalasa

några ljusa dagar

2012-03-01 @ 00:18:42
har rotat fram kameran igen. tänkte att ja nu ska min blogg bli lite färgglad igen. och idag har jag träffat två fina vänner som lyste upp min dag
städade i mitt rum och fick i ordning en hylla med bara massa bra grejer
en annan bra del i mitt rum
satt på glasverandan mest hela eftermiddagen och det var denna bild jag försökte mig på att rita av igår
upptäckte den vackra himlen
imorse vaknade jag till finaste vädret och tänkte att jag ska ta årets första utefrukost. det blev en dunderfrukost
fick bästa morgonsällskapet
åkte till stan och strosade runt på söder med min fini som blev oskarp på mest alla bilder
inga som helst acceptabla bilder på mig så de blev en instagram. träffade hannah för en utefika och tänkte inte ens på att ta upp kameran som tyngde min väska, men det blev även här en instagram

RSS 2.0