var glad, må bättre, ha mer energi

2012-11-30 @ 18:39:00
många tror att jag har det så lätt. för att jag förut inte pratat om mina problem och för att de vet att jag har bra relation till min familj. men de vet inte att jag under två års tid kämpade med att le varje dag. många tror att det är okej att vara orättvisa mot mig, för jag säger aldrig till när något känns fel. för exakt en månad sedan var jag och pratade med en som hjälper ungdomar med självkänsla. han berättade vem han var jag och berättade om varför jag kommit till honom. jag berättade hur lätt jag har att grotta ner mig i saker och vara mörk och ledsen för mer eller mindre ingenting.
 
han förklarade hur hjärnan fungerar i vissa fall. till exempel om du under en dag får höra åtta komplimanger, hur fint ditt hår är, hur dösnygga dina nya skor är, hur duktig du var på redovisningen, hur bra du passade i den där tröjan, hur fin vän du är som alltid ställer upp, hur söt du är när du skrattar, hur gullig du var som höll upp dörren eller fint du ritat. men så kommer den där jävlen som förstör din dag. en negativ kommentar. en. trots åtta komplimanger, drar den där enda kommentaren ner alla fina orden. det är som att de aldrig sagts.
 
vad vi måste göra är att för varje bra grej du gjort, eller fått höra måste vi assa. associera. vi måste bli glada och ta åt oss så att det verkligen lägger sig på minnet. och så ska vi inte lägga tid på den där elaka kommentaren. och om den dessutom är något du gjort som tex i mitt fall en målning som någon säger är lite konstig, ful eller något, så måste jag kunna skilja på mig, och vad jag gjort. att jag gjort något som någon inte tycker är bra, betyder inte att jag är dålig. att jag gjort något som någon tycker är bra betyder heller egentligen inte att jag är bra. men det jag gjort är bra. vi måste kunna skilja på det. det stärker vår självkänsla. 
 
om du tänker dig att du gjort en lista på tio grejer du ska göra under dagen, till exempel som ung mamma(enkelt exempel) så ska du klä barnen, skjutsa till dagis, jobba, kolla julklappar på lunchen, handla mat, hämta barnen, städa, gå ut med hunden, skicka in ett viktigt mail och laga mat. du gör hela listan utmärkt fram till att du ska laga mat. du står och kokar ris och plötslig hör du hur dina söner börjat bråka i rummet bredvid, du går dit för att lösa konflikten som den underbara mamma du är men när du kommer tillbaka har riset kokat över. "fan vad dålig jag är. hur kunde jag låta detta hända. jag är värdelös. jag är en dålig förälder. nu blir middagen försenad." du la inte ens märke till att du genom att hjälpa dina söner fick en guldstjärna på din "to do-list". eller ens reflekterat över att du faktiskt gjort allt förutom att koka riset rätt. och när du går och lägger dig har du det där i bakhuvet, eftersom att du assat händelsen genom att få så starka känslor kring det. och du kommer även då vakna med denna känsla och din morgon är inte sådär trevlig trots att solen skiner ute. 
 
för att inte reta upp sig på den där lilla kommentaren du fick under dagen, eller den där lilla grejen du gjorde, eller för att inte tänka på alla grejer du inte har kan man göra som jag lärt mig göra. varje kväll innan jag går och lägger mig(jag ska vara ärlig, har tappat det där, men har ändå tänket, men det bästa är att skriva varje varje kväll) skriver jag datum och tid och dag. sedan följer 6 punkter plus mina stjärnpunkter(du får ha fler punker på din lista än 3, 2 och 1, men det är ett rimligt mått). 
de första tre är tre grejer jag gjort bra under dagen, det kan vara den fjuttigaste grejen, men det spelar ingen roll, skriv det! du kan skriva att du diskat, trots att det är en självklarhet för dig. eller gått ut med hunden, eller hållt upp dörren. du kan även skriva att jag har varit rolig, mysig, glad eller liknande.
de kommande två punkterna är två grejer du är tacksam för. kanske att du har vänner, eller tak över huvudet, att du får gå i skolan eller att du bor i det land du bor i.
den sista punkten är något du behöver hjälp med inför morgondagen. här använder vi inga negationer. tex om du har ett prov kommande dag skriver vi kanske - hjälp mig vara lugn och koncentrerad. inte - hjälp mig att inte vara stressad. det är som att jag säger "tänk inte på en citron, tänk inte på en citron, tänk inte på en citron!" visst fick du upp en gul lite rund form i huvudet? så funkar hjärnan. så vi vänder på det och skriver kanske, hjälp mig att bli villig att plugga. 
sedan har jag mina stjärnpunkter. dels har jag en extra hjälppunkt och sedan saker jag ska intala mig. 
såhär kommer det se ut i min bok för idag.
vet inte om jag bara blivit en lycklig människa, eller fått mer energi av d-vitaminerna eller om det här fått mig att uppskatta vad jag gör och har i livet. det kan vara allt. men jag tror verkligen att boken hjälper. och att veta att hjärna prioriterar sådana händelser eller ord man lägger mest känslor kring. så assa allt som är bra. lägg märke till allt bra du gör. uppskatta allt bra du har omkring dig och det du är nöjd med. uppskatta dig själv. och så fort du har ett mål, gör en lista på vinst/förlust. du kommer nog märka att vinsterna är fler. 
 
hoppas detta är till hjälp och att ni tar åt er av mina tips. det kan ha blivit rörigt men hoppas ni kan urskilja ord i mina meningar.
och! ta ett tomt block du har hemma, eller kosta på dig ett för tjugio kronor. lägg boken och en penna bredvid sängen och skriv varje kväll innan du går och lägger dig. kolla aldrig tillbaka i boken, så börja alltid på ny sida. var inte rädd för att du upprepar dig. 
lämna gärna en kommentar om det var något att läsa. tack för mig. kram.

lite blu å grun

2012-11-28 @ 17:00:00
asså mr. nelson baby

:)

2012-11-28 @ 14:31:00

trots avdomnade fingrar och snö blandat regn på hjässan känner jag just nu: fyfan vad jag är lycklig.


.

2012-11-27 @ 14:14:27
försöker få ihop sjukdom och talskrivande, eller plugg överhuvudtaget. har ätit tomatsoppa och någon macka. mår så illa. har ingen matlust. inte ens sugen på kaffe. vill få denna vecka över. morgondagens tal. och fredagens uppsats. kan ör tillhället inte fylla ut den sista minuten i talet. det går inte ihop. kan inte koncentrera mig.

+

2012-11-26 @ 19:23:00

måndagig måndag

2012-11-26 @ 08:19:36

mitt ivvalkursbyte är en pina. inga sovmornar längre. att vara i skolan klockan åtta varje dag. att ha fått en ruskig håltimme.
denna måndag är så måndagig så det finns inte. har förstört min hals också efter lördags(som jag för övrigt inte pratat om. men det var så jävla bra iaf). blandat vrålskrik med, förmodligen, en förkylning. kan knappt prata för det gör så ont. okej klagostunden är över. fan vad dåligt jag skriver. aja godmorgon önska mig lycka till eller något puss.


.

2012-11-25 @ 16:52:58

sitter och skriver ett tal till min mamma. dricker kaffe och lyssnar på bon iver för lite sinnesstämning. har lyckats gråta en och annan tår och känner att det kommer gå sådär halvbra på onsdag. blev så himla emotionell bara. vet inte riktigt varför.


tja kul osv

2012-11-23 @ 19:40:00
dear 78.73.11.253. mottog precis din mindre trevliga kommentar om hur tråkig bloggen blivit. antar att det väl är "roligare" att läsa om hur dåligt jag mådde. jag har aldrig själv tyckt att min blogg är bra, inspirerande eller givande på något sätt och har dessutom på sista tiden knappt bloggat. frågan bara vad som var så mycket bättre förut. du får gärna svara anonymt igen som du gjort under en period nu. försöker släppa dina senaste ord och undrar istället hur jag har kunnat missa att samma ipnummer gömmer sig under minst fyra alias. och det är alla sorters kommentarer en blogg kan få. du var på om min vikt, när det var ett återkommande ämne här. frågat om kläder. om kärlek. om instagram. om mitt rum. och varit nyfiken på mycket sedan september. alltid positiv. alltid anonym. och jag fattar inte varför jag la så mycket energi på ett liten ipnummer men jag, man kan tycka det är löjligt, tog åt mig av den senaste kommentaren och behövde avreagera mig. okej aa tja 78.73.11.253 mvh tråkig blogg. 
haters gon hate
men tänkte släppa objektet när det når en hög temperatur

:)

2012-11-22 @ 20:12:45

har varit en sådandär dag dåjag kunnat gå hem halv tio för lektioner är inställda eller oobligatoriska. men stannat kvar till ett. för att äta tacobiffar och röka i nästan obefintligt regn. en sådandär dag då man undrar om solen ens gått upp eller om det finns något så likt solsken. en såndandär dag som när jag kommer hem direkt slänger mig på soffan och zappar mellan 6an och mtv. en sådandär dag när jag tillbringar en timme i diverse transportmedel för att tillbringa desto fler timmar med någon som jag tycker så himla mycket om.


rubrikjävel

2012-11-21 @ 16:00:06

skrev två meningar på hyllningstalet. läste frågorna om geografin. gjorde te. la allt åt sidan. halkade ner i sängen och stängde ögonen. ingenting kan hittills varit bra med denna dag. lyckligtvis ska vi fira att ma o pa träffades för tjugio år sedan med god middag. och sedan kommer simon. ja, det ska nog lysa upp denna vidriga onsdag.


4insta

2012-11-21 @ 15:16:46

.

2012-11-21 @ 13:58:43

trots sovmorgon och endast en lektion idag är jag helt slut. finns knappt ork för att prata. kom hem och drack kaffe och hjälpte mamma med sånt tekniskt. tog långdusch och ligger fortfarande invirad i en handduk i min säng. tänkte hämta upp te och satsumas och datorn och plugga lite. men vad jag inte orkar?!?! måste dock. snart.


+

2012-11-19 @ 17:43:39
denna dag har bara varit så jävla bra

typ brist på motivation eller något

2012-11-18 @ 11:49:13
vad fan gör man när man aldrig kan genomföra det man tänker att man ska göra? när jag hela tiden vill säga det där men fastnar med orden i tungan. när jag hela tiden vill göra det där men reser mig aldrig upp. när jag hela tiden vill skriva det där men halkar med fingrarna. 
jag vet inte. känner mig så värdelös när jag tänker på att som faktiskt är möjligt och relevant. men som aldrig blir av. 
saker jag borde göra, som jag även vill göra: börja fota till projektarbetet. prata om en viktig sak. köpa gymkort och träna järnet. även ta promenader på döddagar och göra hemmaövningar. skriva det där hyllningstalet till svenskan som jag ska hålla lite stelt om en och en halv vecka. skriva ett cv och ge mig ut till en grå matbutik och försöka få ett jobb. få ihop nyår/födelsedag till något festligt. skriva i min brabok varje kväll. äta nyttigt. läsa böcker ur min bokhög bredvid sängen. 
KAN JAG INTE BARA TA TAG I ÅTMINSTONE EN SAK I TAGET. måste börja sätta upp mål och tidsbegränsning på grejer. 

2012-11-18 @ 11:21:20
hänger framför brasan med kaffe och leos mössa och favorittröjan. 

fredag

2012-11-17 @ 17:17:00

förstår inte att ni faktiskt fortfarande kollar in här trots att jag bara skriver massa blah.
igår jaccuzziade vi hos simon. sjöng till gamla låtar. fyllde ångan med cigarettrök. körde fuck one marry one kill one. och för att inte glömma det nästan tre år gamla fifa-vadet om att adrian skulle vinna mot ida med minst 21-0 vilket han gjorde och vann sina tjugio riksdaler. jag stannade medan folk åkte hem i kylan. och somnade med blött hår på hans bröst.


osoft

2012-11-16 @ 18:11:59

vi fick en inställd lektion till tre och blev lediga idag. jag och harriet kollade på film igår och har spatserat i stan idag. känner att jag inte har något trevligt tråkigt fint roligt att berätta längre. kanske någon annan dag när det händer lite mer i mitt liv. bra update hejdå


.

2012-11-14 @ 16:28:06
den här dagen är fan inte heller kul. är på något superkonstigt humör och har kramp i magen. ja, det är åt helvete. orkar inte. fittdag.

+

2012-11-13 @ 16:13:00
det är fan nåt fel på tisdagar. det är alltid något som är fel. aja dricker kaffe och äter banan i mörkret. chillar ba. odlar lugg också som ni ser. och tycker ni ska klicka här och köp.

instalydia

2012-11-12 @ 18:19:00
hängde på skoltoan idag. och köpte kavaj och örhängen igår.
 åkte till stan. och sov. 
köpte kedja. och var gladis
var dödstrött. och åt kiwi
såg blond ut. och peace
leo. och blåbär
var lite sjuk en dag.
hade hundgos i sängen. och hängde under stjärnorna
drack kvällskaffe hos alina. och hängde på skoltoalett
klockis. och gladis
bubbelbadade. och det spöregnade en eftermiddag
åt sushi. och försökte bleka tänderna med tandkräm
vaktande wendy i trapphuset. och jag skulle på pw
städade rummet. och åkte till harriet för goskväll
leo blev 13. och vi åt pannkakor
hade fläta. och leo
var lite peace. och skulle på möte
hundprominadis med mami. och köpte en jeansskjorta
hade lite prickisar. och ritade
lillpojkis. och min fina goströja
jag skrev massor. och jag och nelson gosade

och även gos med wendy. och softade under sthlmkartan

.

2012-11-11 @ 16:28:45

sitter och förfryser på en bänk i slussen. var och varannan människa springer till bussen hållplatsen bredvid. jag sitter stilla och lyssnar på ny bra musik. låter kylan bita i kinder som fingrar. räknar ner till ett och annat evenemang. 1 dag. 13 dagar. 43 dagar. 50 dagar. 148 dagar. 157 dagar. och 205 dagar. inser att tiden liksom svischat förbi så fort. inte för fort. utan bara så himla bra. att vara lycklig gör att det går snabbare på ett bra sätt. och nedräkningarna som visar tresiffrigt känns inte så långt borta när jag vet att från att skolan började till nu gick på ett kick. har lite en ny syn på tid. känns så himla skönt.


.

2012-11-09 @ 22:19:13

känner mig otålig som ett barn. tuggar på nötter och värmer tekopp efter tekopp. skulle behöva en rivhelg med billigt vin och bra människor. skulle även vilja ha pengar just nu och såg världens finaste keps idag. och ja. fortfarande så jävla otålig. men tre dagar(!!!!!!!!)


isfredag

2012-11-09 @ 07:55:10

vattenfyllda krukor har frusit under natten. frost har gjort det gröna vitt och stelt. luften är krispig och mina fingertoppar trillar snart av.


.

2012-11-08 @ 22:00:08
slutade skolan tidigt och kände fyfan vad livet är bra perfekt underbart skönt och bäst. tänkte att jag skulle åka hem och skriva om hur bra allt är och hur mycket jag tycker om livet. kom hem och fick världens (mikro)svacka. låg i soffan och huttrade under en filt. drack kaffe och grät lite gömd i min tomma telefon. jag förstår väl att jag inte kommer vara genuint lycklig hela livet ut från och med nu. det klart jag kommer ha mina dipper. men det känns som att jag kan hantera dem bättre. 
och jag ska sammanfatta det jag lärt mig så snart som möjligt. men har inte riktigt vetat hur jag ska skriva. men det kommer, lovar.
och snart helg. och fyfan vad skönt. ja, så bra. 

..

2012-11-07 @ 17:03:03
idag har jag varit hemma och gjorde en sjukt onödig reality-check. så har inte varit sådär strålande idag. kanske är det också för att jag börjar inse att det verkligen inte är långt till simon är hemma igen vilket gör saknaden lite större. har druckit kaffe. ätit satsumas. gått en hundpromenad i superblåsten. och mest legat i soffan och zappat mellan ett värdelöst program och ett annat. lider av närhetsbrist och sötsug. är mest arg på mig själv idag. för att jag precis har pengar varje månad att klara mig(inte att jag dör annars men alltså). måste skaffa mig ett jobb men är för lat. så ni kanske iaf kan kika in på min loppis häääär.

.

2012-11-06 @ 16:21:00
tror att många, inte lika ofta kanske men ibland, har lätt att hamna i dethär mörka som jag hamnade i. som jag nu fått hjälp med. är ni(hatar att skriva ni för ja har ca 100 läsare menmen.) intresserade av att höra vad jag "lärt" mig? 

mer om :)

2012-11-06 @ 15:18:40
känns så osoft att redan vara skoltrött. andra dagen efter lovet. eller kanske är jag bara allmänt energilös efter en skoldag. men oroa er inte, är fortfarande glad. tacksam osv. ja, jag har visst fått ett nytt tankesätt. vilket är så jävla lättande för min stackars trasiga tonårssjäl. nej. herregud. mår så jävla bra psykiskt nu. mår däremot förjävligt fysiskt. känner mig sjuk och allmänt död efter två skoldagar. och så ska jag vara nyttig och grejer också. vill bara sätta mig med en soft kakburk och lite te just nu. mm ja. allt kommer bli femhundramiljoner gånger bättre om en vecka. ja åh ja. tills dess har jag sänggos med nelson.
seriöst omöjlig att ta kort på.

2012-11-05 @ 20:19:40

är så jävla tacksam över att jag känner mig nästan genuint lycklig.


gulåblå

2012-11-04 @ 18:22:53
lite lydiamarathon som vanligt typ. iaf roligare än bara text kan jag själv tycka. tycker om min "nya" gul&blå tröja med mönster i alla öppningar. så fin och skön. å billig. mm ja. och min mössa. jag bor i den. materiell kärlek till den.

.

2012-11-04 @ 10:32:54

har så mycket "craveings" just nu. närhet, sommar, cigaretter, kaffe, kläder, lägenhet osv. men sedan i onsdags har jag typ lärt mig hur jag hanterar sådant. att uppskatta att jag faktiskt är här och nu. för inget annat kan du ändra på. det är så onödigt att tänka på det som varit eller komma skall om det ger dålig energi. om man ältar och maler. jag hoppas att jag inte har en vecka av lycka och vishet utan att det faktiskt håller. jag kommer säkert få någon svacka nångång. men om allt bara håller sig på en relativt stadig nivå så kommer det gå bra. och jag känner verkligen bra energi.
någon dag ska jag vidarebefordra det han jag pratar med berättade för mig. det fick iaf mig att må bättre och fick ett nytt tankesätt. är tacksam för det mesta och allmänt lycklig.


lördag

2012-11-03 @ 15:04:00
så. var ute. blev röd som en tomat. tog en iskall dusch. drack en halvliter vatten. känner mig duktig. dock är jag slut i kroppen(onödigt otränad). det känns som en sån dag då jag antingen vill bli jättefull och dansa hela natten. eller dricka massa kaffe och röka cigaretter och prata hela natten. eller bara ligga ihopslingrad i en säng & pussas. 
tänker att denna lördag stannar jag hemma om ingen erbjuder mig några filtar och en balkong och en kopp kaffe. 

motivation

2012-11-03 @ 11:10:00
sitter invirad i mina nytvättade frasiga vita sängkläder. är fascinerad över hur fint jag lyckats få det i mitt rum. förutom högen med loppiskläder. när man drar upp rullgardinen och låter morgonens ljus bara explodera genom den tunna vita gardinen. 
vet inte om mitt magonda nu beror på saknad eller på att jag åt så mycket igår. nog mest saknad tror jag. 
ska ta en isig promenad och sedan ta tag i nyttigheter igen. har varit så slarvig hela lovet. men tänkte börja träna snart också. å taggad!! okej har feta(hehe) planer inför detta nu. känner faktiskt motivation. 
(så sjukt osammanhängande inlägg)

grattis leo

2012-11-01 @ 16:13:47
vaknade till fina meddelanden på telefonen. gick ner och sjöng för leo och gav honom presenter. blev proppmätt på god frukost. tog ett bad och en promenad. blev nu proppmätt på skagen och pannkaka. så nu har jag ont i magen av mat istället. aja. är iaf så himla glad. trots att jag känner mig lite rastlös och halv typ. men ska gosa med harriet ikväll och äta frukost på riche imorgon!

RSS 2.0